FAQs Dutch

Whatson Planner. Knows when.

Hoe weet Whatson Planner wanneer we het beste kunnen afspreken?

Whatson functioneert als een onafhankelijke derde en geeft maximaal drie tijdstippen. Whatson kent de voorkeuren van de app gebruikers, houdt rekening met vrije plekken in agenda’s en gebruikt logica om de kans op een passende afspraak te vergroten.

Waarom werkt Whatson Planner met een agenda weergave van vier blokken per dag?

Een indeling in vier tijdsblokken, ochtend, lunch, middag, avond bleek een goede indeling om een goed overzicht van je sociale activiteiten en eventuele mogelijkheden voor nieuwe afspraken te krijgen.

Kan ik alleen inplannen in deze blokken?

Nee, de indeling in vier tijdblokken betekent niet dat afspraken precies in een tijdsblok moeten passen. Een afspraak wordt weergegeven in een tijdsblok als een deel van de afspraak in dit tijdsblok valt en kan dus ook in meerdere tijdsblokken terug komen. Bovendien kun je de afspraak terugvinden in de ‘lijst-weergave’. Wanneer een afspraak valt tussen 12 uur ‘s nachts en 8 uur ’s ochtends, staat deze alleen in de ‘lijst-weergave.’

Kan ik ook zelf een datum en tijd opgeven bij een afspraak?

Ja. Naast de mogelijkheid om een tijd te zoeken, kun je ook zelf een tijd ingeven door te kiezen voor ‘stel tijd in’.

Ik heb een uitnodiging gekregen, maar hoe zie ik of deze past in mijn agenda?

Door op “Mijn dag” te klikken kun je zien hoe de afspraak valt in je schema van die dag. Daarbij zie je ook alle afspraken uit de agenda’s die je met Whatson Planner gekoppeld hebt. Bovendien vertelt Whatson Planner je hoeveel tijd er tussen de afspraken zit.

Kan ik zomaar een afspraak wijzigen?

Ja, wij hebben ervoor gekozen dat iedereen die uitgenodigd is, zelf de afspraak kan wijzigen. Zo kan de tijd aangepast worden, of bijvoorbeeld de locatie of de achtergrondfoto. Er is dus geen ‘eigenaar’ van de afspraak.

Kan ik mijn reactie op een afspraak wijzigen?

Ja, zolang de afspraak nog moet plaatsvinden kun, je altijd je reactie wijzigen door in de afspraak op jouw avatar te klikken. Wanneer je besluit om te weigeren ontvang je ook geen updates meer over de afspraak.

Hoe weten anderen dat ze uitgenodigd zijn?

Iedereen die uitgenodigd is, krijgt de afspraak direct in de app te zien. Om te laten weten dat er een nieuwe uitnodiging is, ontvangt diegene een notificatie (mits dat is ingeschakeld). Wanneer dat niet is ingeschakeld, wordt een e-mail notificatie gestuurd.

En als ik iemand wil uitnodigen die nog geen Whatson Planner gebruikt?

Standaard krijg je een melding bij het verzenden van de afspraak als iemand geen Whatson Planner gebruikt. Je hebt dan de mogelijkheid de afspraak via sms te versturen. Wanneer die persoon de app installeert, verschijnt de afspraak ook direct in zijn of haar lijst.

Kunnen andere mensen mijn agenda inzien?

Het unieke van Whatson Planner is dat jouw beschikbaarheid of andere agenda informatie nooit met anderen zal worden gedeeld (delen van beschikbaarheid kun je eventueel voor een aantal mensen zelf aanzetten). Whatson functioneert als een onafhankelijke derde en geeft maximaal drie tijdstippen. Op deze manier is individuele beschikbaarheid nooit inzichtelijk voor anderen. Omdat Whatson een onafhankelijke derde is, kun je alleen opties voor nieuwe afspraken opvragen. Het aantal verzoeken is overigens ook nog gelimiteerd om de privacy verder te beschermen.

Hoe kan ik de afspraken uit mijn andere agenda’s zien?

Je kunt bestaande agenda’s in je telefoon koppelen met Whatson Planner via Menu > Agenda’s. De afspraken uit de gekoppelde agenda’s worden zo zichtbaar in de tijdslijn en Whatson houdt rekening met deze afspraken wanneer je door iemand anders wordt uitgenodigd.

Houdt Whatson Planner rekening met afspraken uit mijn andere agenda’s?

Whatson houdt rekening met de afspraken uit de gekoppelde agenda’s wanneer je door iemand anders wordt uitgenodigd. Er wordt zelfs rekening gehouden met het feit of je een afspraak wel of niet geaccepteerd hebt.

Als ik nou geen agenda’s in mijn telefoon bijhoud? Kan ik dan nog steeds Whatson Planner gebruiken?

Ja. Via Menu > Niet storen kan je je standaard week instellen. Op deze manier weet Whatson wanneer je niet beschikbaar bent voor afspraken en wanneer je tijd hebt voor sociale afspraken. Whatson houdt hier rekening mee als iemand een afspraak met je wilt plannen.

Komen afspraken die ik gemaakt heb via Whatson Planner ook in mijn andere agenda’s?

Je kunt aangeven naar welke agenda’s je de afspraken die je maakt in Whatson Planner wilt synchroniseren via Menu > Agenda’s.

Hoe weet Whatson Planner wie mijn contacten zijn?

De contacten in Whatson Planner zijn jouw telefoon contacten. Het is daarom belangrijk dat je toestemming geeft om deze te benaderen. Op basis van het telefoonnummer wordt gekeken of jouw contacten ook gebruik maken van Whatson Planner.

Hoe zie ik of iemand anders ook Whatson Planner gebruikt?

De contacten die Whatson Planner gebruiken, staan standaard vooraan in het scherm waarin je personen toe kunt voegen aan een afspraak. Een profielfoto betekent dat diegene Whatson Planner gebruikt. Wel kan het zo zijn dat er geen profielfoto gekozen is. Standaard krijg je een melding bij het verzenden van de afspraak als iemand geen Whatson Planner gebruikt. Je hebt dan de mogelijkheid de afspraak via sms te versturen. Wanneer die persoon de app installeert, verschijnt de afspraak ook direct in zijn of haar lijst.

Ik zie ook chat-berichten binnenkomen, hoe zit dat?

Om afstemming te vergemakkelijken en om niet naar een chat-app te hoeven grijpen, zit er bij iedere afspraak standaard een groeps-chat. In de chat worden ook eventuele wijzigingen van de afspraak zichtbaar. Genodigden krijgen een notificatie van nieuwe chat-berichten (mits geactiveerd).

Wat wordt er bedoeld met ‘niet storen’?

Iedereen heeft wel een moment in de week waarvan duidelijk is dat hij bezet is. Bijvoorbeeld sporten op maandagavond. Je kunt dit aangeven in Menu > Niet storen, zodat Whatson daar rekening mee houdt als iemand een afspraak met je wilt plannen.

Kan ik ook een willekeurige avond of middag blokkeren?

Ja. Naast ‘niet storen’ wat standaard voor iedere week geldt, is er in de tijdslijn de mogelijkheid om een tijdblok te blokkeren door er lang op te drukken.

Kan ik ook direct zien of iemand beschikbaar is?

Nee, Whatson Planner maakt je individuele beschikbaarheid niet inzichtelijk voor anderen. Tenzij je Whatson hier toestemming voor geeft. Er is een mogelijkheid om jouw beschikbaarheid direct zichtbaar te maken voor iemand anders. Diegene ziet dan een rood of groen klokje bij het instellen van de tijd voor een nieuwe afspraak. Dit staat standaard uit, maar kan aangezet worden voor geselecteerde personen via Menu > privacy.

Wat wordt bedoeld met RSVP?

RSVP is een veelgebruikte Franse afkorting voor een verzoek om te antwoorden. Door een RSVP in te stellen kun je mensen laten weten voor wanneer ze moeten reageren. Ook krijgt iedereen die nog niet gereageerd heeft een notificatie voordat de RSVP tijd bereikt is.

Kan ik in de uitnodiging een langere tekst kwijt?

Ja, want wat is er leuker dan een creatieve uitnodiging ontvangen? Daarom is er ruimte voor een langere opgemaakte tekst. Je kunt deze toevoegen aan de afspraak door te klikken op ‘extra info’.

-->